Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

Bel ons:

Woerden 0348 - 48 50 50 of Amstelveen 020 - 6479717
Professionele en representatieve uitstraling op het kantoor

Soorten natuursteen vloeren

Wat is natuursteen?

Natuursteen is een miljoenen jaar oud gesteente. Natuursteen vormt de aardkost waar wij op leven. Het gesteente bestaat uit gestold vloeibaar lava of uit versteend zand, klei of kalk. De natuursteen dankt zijn bijzondere uitstraling aan het feit dat het vulkanische gesteente al eeuwenoud is.

Natuursteen wordt overal ter wereld gewonnen.

Natuursteen vloer

Een vloer van natuursteen is een lust voor het oog. Natuursteen vloeren zijn er in veel variaties, zijn van hoge kwaliteit en zijn eenvoudig te onderhouden.

De bekendste soorten natuursteen zijn kalksteen, leisteen, graniet, marmer en travertin.

Vloer polijsten voor schone en frisse uitstraling

Soorten natuursteen vloeren

tekening van marmer

Marmeren vloer

Marmer is ontstaan uit een kalksteen, waarbij door grote druk en verschillende temperaturen metamorfisme is opgetreden. De natuursteen marmer is verkrijgbaar in veel verschillende afwerkingen en staat bekend om zijn luxe uitstraling. De steen komt meestal voor in de kleuren wit of crème, maar is ook verkrijgbaar in de kleuren rood of roze.

Granieten vloer

Graniet komt diep uit de aardkorst en wordt gevormd door gesmolten magma. Graniet wordt ook wel een stollingsgesteente genoemd. U kunt een granieten tegel herkennen door de gespikkelde en gelijkmatige structuur. De tegels bestaan uit kristallen die de textuur van het gesteente bepalen door hun grootte en vorm. De kristallen geven kleur aan de steen. Veel voorkomende kleuren zijn bruin- en roodtinten en antraciet.

tekening van graniet
tekening van een travertin

Travertin vloer

De natuursteen travertin wordt gevormd door de kalkafzetting van met kalk verzadigd water uit warmwaterbronnen en geisers. De kleine gaatjes in de stenen zijn ontstaan door de takken en bladeren die in het water zijn gevallen tijdens dit proces. Uit de materialen en de kalklaag komt travertin voort. De natuursteen staat voornamelijk bekend om zijn ruwe en natuurlijke afwerking, en komt voornamelijk voor in de kleuren beige en bruin.

Kalksteen vloer

Kalksteen ontstaat uit een opeenhoping van kalkhoudende stoffelijke restanten van zeedieren. Net als een marmeren vloer is kalksteen in veel verschillende afwerkingen beschikbaar. Een kalkstenen vloer komt voornamelijk voor in de kleuren crème, rood, bruin, grijs en zwart. Het uiterlijk kan per klaksteen verschillen van gelijkmatig tot zeer ongelijkmatig.

tekening van kalksteen

Ons werkgebied

Aalsmeer, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Amstelveen, Bodegraven, Boskoop, Maarssen, Nieuwkoop, Uithoorn, Woerden

kaart van een deel van Nederland

Wilt u uw natuursteen vloer professioneel laten reinigen en polijsten? 

Copyright © ChemDry Spanjerberg | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud