Tips tapijt reinigen

Door uw vloer goed te onderhouden oogt uw tapijt een stuk frisser en treden slijtage en verkleuring minder snel op. Chem-Dry Spanjerberg is al ruim 25 jaar de specialist in tapijtreiniging en vloerbedekking reinigen. Met deze tips voor tapijt reinigen gaat uw vloerbedekking langer mee:

  • Verwijder vlekken zo snel mogelijk en wrijf ze niet in
  • Stofzuig ongeveer drie keer per week
  • Voeg een ondertapijt toe
  • Draai het tapijt jaarlijks
  • Laat uw vloer ieder jaar professioneel reinigen

Bent u geïnteresseerd in het professioneel reinigen van uw tapijt? Vraag dan direct een offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook contact opnemen met onze vestiging in Amstelveen via 020 647 9717 of onze vestiging in Woerden via 034 848 5050.

Offerte aanvragen Neem contact op

Vlekken verwijderen op het tapijt

Het is van belang om vlekken in uw tapijt zo snel mogelijk te verwijderen. Door een vlek snel te behandelen, vergroot u de kans dat de vlek helemaal verdwijnt. We raden het hierbij af om te wrijven. Wanneer u gaat wrijven, wrijft u de viezigheid van de vlek alleen maar dieper in het tapijt. Het is beter om te deppen met een doekje en lauw water. Werk van binnen naar buiten en vervang de doek wanneer deze redelijk vies is.

Regelmatig stofzuigen

Door ongeveer drie keer per week te stofzuigen verwijdert u effectief het grovere vuil en de stof op het tapijt. We raden het hierbij aan om een goed onderhouden stofzuiger te gebruiken en de stofzuigerzak minimaal één keer per maand te vernieuwen. Werk tijdens het stofzuigen van boven naar beneden, zodat vallend stof eenvoudig meegenomen wordt en de tapijtreiniging het effectiefst is.

Ondertapijt toevoegen

Ondertapijt ondersteunt uw tapijt, waardoor de vloer minder platgelopen wordt en langer mooi blijft. Het aanbrengen van ondertapijt heeft veel voordelen. Uw tapijt gaat niet alleen langer mee, maar wordt ook zachter en comfortabeler en dempt het geluid nog beter.

Jaarlijks het tapijt draaien

We adviseren om minimaal één keer per jaar uw tapijt te draaien. Door langdurig zonlicht gaat uw tapijt verkleuren. Meubels of ander gewicht op tapijt kunnen leiden tot slijtage. Met het regelmatig draaien van tapijt voorkomt u verkleuring en slijtage.

Tapijt op professionele wijze laten reinigen

Het is belangrijk om uw tapijt ieder jaar professioneel te reinigen. Door uw vloer minimaal eenmaal per jaar te laten reinigen, blijft deze mooi en geniet u langer van uw vloer. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het reinigen van tapijt hanteren een bepaalde werkwijze en gebruiken uitsluitend de beste materialen en unieke technieken voor het perfecte resultaat.

Professionele tapijtreiniging door Chem-Dry

Chem-Dry Spanjerberg heeft al meer dan 25 jaar ervaring in tapijt reinigen, vloerbedekking reinigen, meubelreiniging en natuursteen vloer polijsten. Na het reinigen is uw tapijt weer als nieuw en ruikt het tapijt weer heerlijk fris. Bij Chem-Dry Spanjerberg profiteert u van de volgende voordelen:

  • Uw tapijt binnen 1 dag gereinigd
  • 24 uur per dag beschikbaar
  • Tapijtreiniging voor elk soort tapijt
  • Reiniging bij u op locatie
  • Gebruik van een unieke koolstoftechniek

Wilt u weer een fris tapijt dat als nieuw oogt? Met onze tips en het jaarlijks laten reinigen van uw tapijt is uw vloer weer als nieuw. Onze specialisten zijn werkzaam in onder andere Amsterdam, Amstelveen, Alphen aan den Rijn, Maarssen, Uithoorn en Woerden. U kunt bij ons terecht voor het reinigen van elk tapijt: hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt, projecttapijt, karpet, vloerkleed, wollen vloerkleed, Perzisch tapijt en Berber tapijt.

Offerte aanvragen Neem contact op