Vloerbedekking reinigen tips

De manier waarop u uw vloerbedekking onderhoudt is bepalend voor hoe schoon uw vloerbedekking is. Al ruim 25 jaar is Chem-Dry Spanjerberg de specialist in vloerbedekking- en tapijtreiniging. Door uw vloerbedekking met deze tips te onderhouden, heeft u er langer plezier van!

  1. Stofzuigen vóór het schoonmaken
  2. Gebruik niet te veel vloeistof
  3. Wacht niet te lang met reinigen
  4. Laat uw vloerbedekking professioneel reinigen

Soms is het beter om uw vloerbedekking direct professioneel te laten reinigen, dan het risico te lopen dat u de vlekken verergert. Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan en we nemen contact met u op. We zijn ook buiten kantooruren bereikbaar.

Offerte aanvragen

Uw vloerbedekking stofzuigen voor het schoonmaken

De kracht van uw stofzuiger is groter dan u denkt. Door uw vloerbedekking minimaal één keer per week te stofzuigen voorkomt u dat het vuil zich in de plooien nestelt. Hoe langer het vuil in de vloerbedekking blijft zitten, des te moeilijker u het vuil verwijdert. Door uw vloerbedekking eerst grondig te stofzuigen voordat u een schoonmaakmiddel inzet, voorkomt u dat u vuiltjes in uw vloerbedekking wrijft.

Gebruik niet te veel vloeistof

Te veel water of schoonmaakmiddel verpest de vloerbedekking. We raden u daarom nadrukkelijk aan om niet te veel vloeistof te gebruiken. U maakt uw vloerbedekking te nat met als resultaat dat deze voorgoed vervormt. Een andere nare bijwerking is dat er juist vlekken ontstaan doordat de onderlaag van uw vloerbedekking af begint te geven. In het ergste geval gaat uw tapijt stinken, doordat er schimmels ontstaan.

Wacht niet te lang met het reinigen van uw vloerbedekking

Als er een vlekje in uw vloerbedekking is ontstaan, probeer deze dan zo snel mogelijk aan te pakken. Eerder werd al aangegeven dat het tijdig stofzuigen van de vloerbedekking bevorderend werkt, alleen is dit niet mogelijk bij vloeibare vlekken. Het is daarom nog belangrijker om niet te lang te wachten met het schoonmaken van de vlek. Neem een beetje warm water en dep het water met een doekje erop. Om te voorkomen dat de vloerbedekking te nat wordt maakt u gebruik van een spuitflacon.

Laat uw vloerbedekking professioneel reinigen

We raden u aan om uw vloerbedekking in ieder geval eenmaal per jaar professioneel te laten reinigen. Met het blote oog ziet u maar een klein gedeelte van het werkelijke vuil aan uw vloerbedekking. Stof is de beste vriend van vloerbedekking en zal met een stofzuiger maar gedeeltelijk verdwijnen. Vloerbedekkingen die al jaren niet zijn schoongemaakt zijn erg onhygiënisch en slecht voor de gezondheid. Met name voor kinderen, die veel vaker op de grond zitten, kruipen en liggen.

Chem-Dry: professioneel vloerbedekking reinigen

We hebben ruim 25 jaar ervaring in het reinigen van vloerbedekkingen. We voorzien uw vloerbedekking van een ongebruikte look met een frisse geur. Binnen enkele uren hebben we uw vloerbedekking gereinigd. Dit is ook mogelijk na kantoortijden.

  • Gebruik van veilige schoonmaakmiddelen
  • Elke soort vloerbedekking mogelijk
  • Reiniging op locatie
  • Binnen 2 uur uw vloerbedekking weer gebruiken
  • 24 uur per dag beschikbaar

We reinigen ieder type vloerbedekking voor u op locatie. Naast het reinigen van uw vloerbedekking zijn we ook in te zetten voor het reinigen van natuursteen, meubelen en Perzisch tapijt. Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan of kijk als u vragen heeft eens bij onze veelgestelde vragen. Indien uw antwoord er niet bij staat, neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op