Kalksteen reinigen

Een vloer van kalksteen staat prachtig in huis en is erg geschikt voor in natte ruimtes, mits de vloer goed wordt onderhouden. Laat daarom uw vloer regelmatig professioneel reinigen. Kalksteen kan gevoelig zijn voor zuren en daarom raden we dan ook af om zelf aan de slag te gaan met schoonmaakmiddelen. Voor het reinigen van kalksteen schakelt u de hulp van de professionals van Chem-Dry Spanjerberg in. We polijsten en impregneren uw vloer van kalksteen op een veilige en vloervriendelijke manier.

Bij Chem-Dry Spanjerberg ervaart u de volgende voordelen:

  • Kalksteen doorgaans binnen een dag gereinigd
  • Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan
  • 24 uur per dag beschikbaar

Wilt u genieten van een schone en beschermde vloer? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan voor het reinigen van uw kalksteen vloer. Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie? Stuur ons dan een e-mail.

Neem contact op

Kosten kalksteen reinigen

De kosten voor het reinigen van kalksteen hangt af van verschillende factoren. Zo kijken we naar de oppervlakte en de huidige staat van de vloer. Naast het reinigen van de vloer is het mogelijk de vloer door ons te laten impregneren. We brengen dan een beschermlaag aan waardoor uw vloer minder snel beschadigt en langer meegaat. Het laten aanbrengen van de beschermlaag is geen onderdeel van ons vaste reinigingsproces, maar is een optionele stap. We rekenen extra kosten voor het aanbrengen van de beschermlaag. Voor een prijsindicatie vraagt u vrijblijvend een offerte aan.

Hoe werkt het reinigen van uw kalkstenen vloer?

Voordat we starten met het polijsten van uw vloer, inspecteren we hem eerst en zorgen we ervoor dat al het losliggend vuil nauwkeurig is opgezogen door de stofzuiger. Als er losliggend vuil op de vloer blijft liggen vergroot dit de kans op krassen tijdens het polijsten.

De polijstmachine

Daarna gaan we aan de slag met onze polijstmachine. Onze polijstmachine is voorzien van drie verschillende diamantschijven die krassen van uw kalkstenen vloer verwijderen en de vloer egaliseren. Elke diamantschijf heeft zo zijn eigen functie.

  1. Grof: de grofste diamantschijf verwijdert krassen en hiermee ‘openen’ we de kalksteen.
  2. Minder grof: hiermee ‘sluiten’ we de kalksteen.
  3. Fijne korrel: hiermee halen we de oorspronkelijke glans terug.

Het toevoegen van een beschermlaag

Laat uw vloer impregneren voor een goede beschermlaag op uw vloer. De beschermlaag zorgt ervoor dat viezigheid en vocht minder snel in de vloer trekken.

Laat ook eens uw tapijt of vloerkleed reinigen door Chem-Dry Spanjerberg

Naast het reinigen van natuurstenen vloeren, zoals kalksteen, marmer en graniet, reinigen we ook vloerbedekking, tapijt en meubels.

Meer informatie?

Neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar 0348 485 050 (Woerden) of 020 647 9717 (Amstelveen), of een mail te sturen bij vragen of voor meer informatie. We staan u graag te woord. Een offerte aanvragen doet u eenvoudig via onderstaand contactformulier.

 
 

We wijzen je op onze privacy- en cookieverklaring.