Graniet polijsten

Een vloer van graniet is prachtig, mits u hem regelmatig laat reinigen en polijsten. Door de jaren heen krijgt de natuurstenen vloer namelijk een doffe laag. Ondanks dat een granieten vloer erg sterk is, zuurbestendig is en een hoge gebruiksbelasting aankan, ontstaan er soms toch krassen. Laat uw graniet polijsten door de specialisten van Chem-Dry Spanjerberg en uw vloer heeft weer zijn mooie glanzende laag terug.

  • Binnen één dag is uw granieten vloer weer schoon en glanzend
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • We maken alleen gebruik van duurzame reinigingsmiddelen

Heeft u nog vragen over onze polijstmethode of wilt u de ervaren specialisten van Chem-Dry Spanjerberg inschakelen? Dat is zo gedaan. Klik op ‘offerte aanvragen’ of stuur ons een e-mail.

Offerte aanvragen Spanjerberg@chemdry.nl

Hoeveel kost het polijsten van graniet?

De kosten voor het reinigen en polijsten van uw granieten vloer zijn afhankelijk van de oppervlakte en de huidige staat van de vloer. Wilt u graag een prijsindicatie ontvangen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Voeg bij uw aanvraag foto’s van uw te polijsten vloer toe. Zo kunnen we een inschatting maken van de kosten. Alle kosten zijn altijd vooraf bekend.

Graniet polijsten: hoe werkt het?

Het reinigen en polijsten van uw granieten vloer doen we zeer vakkundig en nauwkeurig. We streven ernaar de vloer binnen één dag gereinigd en gepolijst te hebben. Bij een zeer groot oppervlak zijn we wellicht langer bezig. De eerste stap is het stofzuigen en reinigen van uw vloer met een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. Hiermee verwijderen we losliggend vuil en oppervlakkige vlekken. Losliggend vuil mag absoluut niet blijven liggen tijdens het polijsten van de vloer. Gebeurt dit wel, dan bestaat de kans op krassen in de vloer tijdens het polijsten.

Het polijsten van de vloer

Vervolgens gaan we aan de slag met het verwijderen van krassen en het egaliseren van de vloer met een polijstmachine. Voor de polijstmachine gebruiken we drie verschillende diamantschijven. De eerste is vrij grof, voor het openen van het graniet en het verwijderen van krassen. De volgende schijf is wat minder grof, hiermee ‘sluiten’ we het graniet weer en verschijnt er een glans. Daarna maken we gebruik van de fijnste diamantschijf, hiermee komt de oorspronkelijke glans van de vloer weer terug.

Impregneren van uw granieten vloer

Nog langer van uw gepolijste granieten vloer genieten? Laat uw vloer dan impregneren. Vuil, vocht en vlekken tasten het graniet dan minder snel aan, waardoor uw vloer en zijn glans langer meegaan. Daarnaast hoeft u uw vloer minder vaak te laten polijsten.

Hoe onderhoudt u uw granieten vloer zelf?

Na het reinigen en polijsten van uw vloer wilt u hem uiteraard zo lang mogelijk mooi houden, maar hoe onderhoudt u zelf de vloer? Stofzuig en reinig de vloer minimaal één keer per week. Gebruik alleen middelen die het graniet niet beschadigen, zoals speciale graniet- en marmerschoonmaakmiddelen. Het is van belang dat u geen schoonmaakmiddelen gebruikt met ammoniak, citroen, azijn of keramische tegelreinigers. Maak altijd gebruik van een zachte doek of dweil. Ga niet aan de gang met ruwe doekjes of schuursponzen.

Laat nog meer reinigen door Chem-Dry Spanjerberg

Chem-Dry Spanjerberg is niet alleen gespecialiseerd in het reinigen van natuursteen, zoals graniet, marmer en travertin. We reinigen ook graag andere elementen in en rondom uw huis:

Neem contact met ons op

Chem-Dry Spanjerberg staat voor u klaar om u te adviseren en meubels en vloeren te reinigen. Vraag via onderstaand contactformulier een vrijblijvende offerte aan of stel uw vraag.

Aanhef*
Naam*
Adres
Postcode
Woonplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Graag
Over

Eventuele extra informatie
Foto van het te reinigen object
 
 

We wijzen je op onze privacy- en cookieverklaring.